Skip to main content
vrouwencoach opleiding

Kunst weekend Vitaalplein Isabellakazerne zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2024

Wil je leren kunst maken en wil je dat vooral doen vanuit je eigen gevoel, kom dan meedoen met dit mooie weekend. Je gaat in dit weekend een reis maken naar binnen en dat zorgt voor mooie kunstwerken die naar buiten komen. We gaan leren portrettekenen en ik laat je zien dat je sneller en makkelijker kan leren dan je dacht! Ook gaan we oefeningen doen met kleur en vorm, hierdoor leer je snel hoe je een nieuw werk kan opzetten met verf of andere materialen. We gaan samen een landschap leren schilderen op de manier die bij jou past, een landschap kan je namelijk op veel manieren vormgeven. Je kan met je eigen onderzoek/hulpvraag komen naar de workshops en zo alle tools krijgen zodat je thuis echt verder komt met je werk!

Kunst maken is iets waarvan we denken dat het lastig en moeilijk is, maar het is juist leuk! Als je je blokkades leert te doorzien en de juiste trucjes/technieken leert, zal je zien dat het leuk en fijn is om te doen!

Je kan je inschrijven voor beide dagen, maar je kan je ook per dagdeel inschrijven of een hele dag!

Wat gaan je leren tijdens deze workshops?

Dit weekend bestaat uit vier workshops, je kan ze alle vier doen of je inschrijven per workshop!
Zaterdag:
10.00 - 13.00 : Kunst maken vanuit je gevoel workshop, je leert met leuke oefeningen bij je gevoel te komen en vanuit daar te gaan werken.
14.00 - 17.00: Portret tekenen vanuit je gevoel, je leert een aantal basistechnieken waardoor je makkelijker en sneller een portret kan tekenen en je leert hoe je je eigen gevoel in een portret krijgt.
Zondag:
10.00 - 13.00: Abstract schilderen is leuk! In deze workshop leer je allerlei tools en technieken om mooie abstracten schilderijen te kunnen maken. We werken met kleurcombinaties, composities en verschillende manieren om de verf aan te brengen op papier of doek.
14.00 - 17.00: Landschap tekenen en schilderen: Je leert hoe je een landschap maakt met de juiste compositie en kleuren maak je een landschap vanuit jouw eigen gevoel!

Een van de eerste dingen waarbij ik je help is het oplossen van een creatieve blokkade, zoals bijvoorbeeld: ik kan niet tekenen. Door deze te doorzien kom je vanzelf in je creatieve drive en ga je vrijer aan het werk en dat zie je gelijk terug in het resultaat!

Je gaat leren om vanuit je eigen gevoel te gaan werken! Je leert om het onderscheid te maken tussen mentale denkprocessen en het voelen van binnenuit. Als je kunst gaat maken vanuit je gevoel zal je merken dat je meer in 'Flow' gaat werken, je gaat merken dat je meer vanuit intuïtie gaat werken. Het kan dan verrassend zijn waar je op uit komt!

Je gaat leren om te bepalen welke technieken je nodig hebt om tot jouw kunstwerken te komen. Ik zal je begeleiden in het laten zien van de technieken. Als je bijvoorbeeld realistische portretten wilt maken zal ik de technieken daarvan laten zien, maar het kan ook zijn dat je juist abstracte techniek nodig hebt. 

Je gaat leren om deze bovenstaande begrippen samen te brengen in jouw eigen unieke kunstwerk. Ik ga je ook leren hoe je thuis verder kan met dit proces!

Wat krijg je in dit weekend?

  • alle materialen zoals verf, papier, potlood, vilstiften, kleurkrijt, houtskool e.a
  • Pdf over kunst maken vanuit je gevoel, met veel trucs&tips
  • Koffie, thee, fris 
  • Lid worden van mijn facebook groep: Kunst met Lars waar je veel pdf's en video's vindt over kunst!

Workshop leraar: Lars Weller

Lars Weller is afgestudeerd beeldend kunstenaar en heeft een 1e graads lesbevoegdheid. Tekenen en schilderen is zijn passie en hij heeft exposities in musea en galeries gehad in binnen en buitenland. Lesgeven doet hij sinds 2010 met veel plezier. Met zijn vaardigheden helpt hij iedere individuele student naar een hoger plan!

Werken gemaakt door deelnemers eerdere workshops

Wanneer is het?

Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni 2024 vanaf  10.00 - 17.00 locatie:Fort Isabella | Vitaalplein Nieuwe Linie 200 Grote Ruimte 239 op de 1e etage , 5264 PJ Vught.

We starten om 10.00 en werken tot 17.00. Alle materialen en koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Ook inbegrepen zijn een lekkere lunch en een reader om thuis verder mee te kunnen werken

Aanmelden en betalen:

Je kan je aanmelden via het aanmeldformulier onder aan de pagina voor het hele weekend. Aanmelden per dagdeel kost 35,- euro en dan ontvang je een factuur, voor een hele dag betaal je 70,- euro

Certificering

Alle deelnemers krijgen een certificaat van de workshop

Testimonials

"Marie: "Heel blij met deze workshop, ik dacht dat ik niet kon schilderen, inmiddels schilder ik wekelijks en maak ik mooie dingen. Deze workshop heeft mij inzichten gegeven en Lars is een leuke docent."

"Nienke: "Wat een inzichten heb ik gekregen! ik had allerlei ideeën over hoe kunst eruit moet zien, dat is nu heel anders. ik ben veel vrijer in mijn werk en durf te experimenteren met de verf!"

"Lex: "Ik had de wens om meer gevoel in mijn portretten te krijgen, dat is gelukt met de hulp van Lars, ik kreeg mooie inzichten over waarom ik de portretten wilde maken en er kwam meer gevoel in! Lars geeft op een eigen unieke manier les, ik ga zeker nog eens iets doen bij hem!"

Meld je hier aan voor het weekend


Kunst Weekend Vitaalplein Isabella Kazerne

Kunst Weekend Vitaalplein Isabella Kazerne

Cursus informatie

Startdatum 01-06-2024
Einddatum 02-06-2024
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 01-06-2024
Locatie Vitaalplein, Isabella Kazerne

Prijs Informatie

Ticket Type Prijs
Kunst weekend Vitaalplein Isabellakazerne €140,00

Heb je vragen?

Bel ons op 06 - 419 70 475

Of mail ons op info@kunstmetlars.nl

Download hier de routebeschrijving naar Het vitaalplein

Schrijf je hier in voor deze workshop


Vul uw naam in
Achternaam
Maak een keuze
Vul uw geboortedatum in
Vul uw adres in
Vul uw postcode in
Vul uw woonplaats in
Vul uw telefoonnummer in
Invalid Input
Ongeldig email adres
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul de opleiding in
Invalid Input
Je dient akkoord te gaan met de privacy verklaring om een je in te schrijven voor een opleiding.
Invalid Input

Kunst met Lars is aangesloten bij:
logo rsit


Deel dit artikel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!