Kunstsessies zijn sessies van 3 uur waarin je even helemaal de aandacht hebt voor jouw eigen proces en je emoties en gevoelens. Zoals ik in mijn workshops Kunstmaken vanuit je gevoel werk met deze emoties, doe ik dat ook in een indivuele sessie. Je kan met verschillende hulpvragen naar de sessie komen; je wilt van een creatieve blokkade af, of je wilt meer weten over iets uit het verleden, of je wilt juist gericht naar de toekomst iets nieuws leren. In deze sessies is er ruimte voor al deze hulpvragen.

Een kunstsessie bestaat uit drie onderdelen, we beginnen met een kort gesprek over je hulpvraag, waar je voor komt en wat je wilt leren of ervaren. Er is ook aandacht voor het doorvoelen van pijnstukken die je in de weg zitten. Oude overtuigingen of negatieve gedachtes mag je gaan onderzoeken en loslaten in de sessie.

In het tweede gedeelte van de sessie ben je bezig met het maken van tekeningen, schilderingen of andere kunstvormen. Dit gedeelte neemt ongeveer 2 uur in beslag. Daarna gaan we het gemaakte werk nabespreken, dit is een belangrijk onderdeel omdat hierin aandacht is voor het onderbewuste, dat altijd in symbolen naar voren komt in de gemaakte werken. Samen kijken we naar de werken en zoeken we naar de aanwijzingen die erin zitten. Het leuke is dat iedereen onbewust informatie in de gemaakte werken stopt, die iets zeggen over jouw diepere gevoelens en je innerlijke proces.

Je kan in de sessies op verschillende manieren werken, je kan bijvoorbeeld een serie werken maken of je juist focussen op één werk. Het enige wat telt is dat je begint met iets en van daaruit verder gaat werken, ik help je daarbij. 

Mijn ervaring is dat als je eenmaal begonnen bent met het creatieve proces je vanzelf gaat doen wat er moet gebeuren, de werken ontstaan vanuit het spel van Flow en je maakt daarin de koppeling met het onderbewuste. We gebruiken slechts een klein gedeelte van onze hersenen voor het gedeelte wat wij 'bewust' noemen, daaronder zit het onderbewuste wat heel veel informatie in zich heeft, over je diepere laag. 

Wil je meer weten of een sessie komen doen? Klik hier voor de websitepagina sessies

Hier zie je verschillende werken gemaakt door een van de mensen die een sessie kwamen doen.

Authentic Tradition
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!