Skip to main content

Lars Weller

Hoofddocent Kunst

Mentor Kunst & Proceswerk

Bestuur

 

‘Hoe meeslepend schilderkunst ook kan zijn, Lars Weller is een schilder die bewijst dat het waarderen ervan nooit een kwestie is van je verplaatsen in een ander, van herkenning of identificatie. Schilderkunst is in essentie daar altijd het tegendeel van: je wordt terugverwezen naar jezelf, je wordt gewezen op iets wat je niet achter je jezelf zoekt en je vindt iets in jezelf dat daarbuiten geen weerklank vindt. Het is enkel het schilderij zelf. ‘      Tekst Alex de Vries over het schilderwerk van Lars Weller

Dit fragment uit een langere tekst over mijn werk, geeft heel goed aan hoe ik als kunstenaar en muzikant werk, en wat mijn visie is. Ik  maak kunst en muziek vanuit een zoektocht die naar binnen is gericht, maar waar iets uit voortkomt wat voor anderen ook herkenbaar is. Ik ben een spiritueel mens, dit houdt in dat ik zoek naar de waarheid die in mij ligt, dit doe ik door kunst en muziek te maken, en ook als ik lesgeef is dit mijn vertrekpunt.

Als kunstenaar werk ik samen met galeries en exposeer ik mijn werk in binnen en buitenland. Als muzikant werk ik aan muziekprojecten, en geef ik mijn muziek op cd uit. Ik studeerde in 2008 af als beeldend kunstenaar aan de hogeschool Artez, daarna deed ik een Master-opleiding beeldende kunst in Den Haag. In 2014 studeerde ik af op de Hogeschool Fontys als docent beeldende kunst. Als kunstdocent geef ik schilderles en geef ik verschillende kunstworkshops. Samen met Jacqueline, mijn partner geef ik verschillende retraites binnen Soul Institute en ben ik docent Art & Soul.

Ik heb de afgelopen 4 jaar de Inner Grounding Therapy opleiding gedaan, en heb tijdens deze opleiding de link kunnen leggen tussen Tantra, kunst en therapie. Hierdoor ben ik begonnen met het geven van Tantrische kunstsessies binnen Soul Institute. Ik doe dit met heel veel passie en plezier. Het is mooi om te zien als mensen via kunst door hun blokkades heen kunnen kijken en bij hun werkelijke kern komen. Voor mij is dit de kern van onze menselijke spiritualiteit.

‘The art of creation is within you, release it and feel the joy’  Lars Weller

Deel dit artikel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!