Skip to main content

Sinds een jaar werk ik nu als zzp-er als kunstdocent op de buitenschoolse opvang. Ik doe dit werk via het bedrijf Lukida, een jong bedrijf wat met veel enthousiasme wordt geleid door een team van jonge professionals in Amsterdam. Kunstenaars en kunstdocenten kunnen via Lukida als zzp-er opdrachten doen in het basisonderwijs en op BSO. Ik zelf werk nu al meer dan een jaar op verschillende locaties van buitenschoolse opvang in Vlijmen en Waalwijk. 

Wat zijn de voordelen om als zzp-er te werken? Je ontvangt een behoorlijk mooi uurtarief voor de opdrachten en je kan het werk combineren met je praktijk als kunstenaar. Ik werk meestal 12 uur in de week. wat ook leuk is, is dat je op verschillende scholen in verschillende delen van Nederland kan gaan werken, dus het is afwisselend en uitdagend werk!

Ikzelf had eerder niet met kinderen gewerkt en toen mij werd gevraagd of ik op de BSO wilde werken zei ik meteen ja! Kunstworkshops met jonge kinderen was nieuw voor mij, maar als ik terugkijk op afgelopen jaar kan ik zien dat ik veel heb geleerd en ik vind met kinderen werken erg leuk! 

Wat maakt het werk leuk? Kinderen zijn direct en creatief nog heel open, ze storten zich onbevangen op het maken van tekeningen en schilderijen.  Regelmatig heb ik mij verbaasd over de creatieve oplossingen die ze aanbrengen in het werk, en de speelsheid waarmee ze beginnen met een opdracht.

Nieuwsgierig geworden? Lees ook hieronder de visie van Lukida, en kijk eens op de website van lukida.nlDe visie van Lukida 

Wij geloven dat het stimuleren van creativiteit bij kinderen meer is dan alleen maar leuk of een vorm van ontspanning. Het stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling, helpt bij het vormen van een (eigen) identiteit en de ontwikkeling van essentiele cognitieve functies en dat bevordert het leerproces weer. Wij geloven dat door onze docenten de vrijheid geven om vanuit eigen autonomie, expertise en bevlogenheid les te komen geven, ze de leerlingen een ervaring mee kunnen geven die ze nooit zullen vergeten.

Authentic Tradition

Deel dit artikel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!