Jaartraining kunstmaken vanuit je gevoel 2022

Wil je leren hoe je jezelf kunt voelen en van daaruit gaan schilderen en tekenen? Wil je vanuit enthousiasme werken en blij worden van de kunstwerken die je maakt? Volg dan onze schilderworkshop jaartraining in Vught vlak bij Den Bosch

Wat ga je leren in deze jaartraining en workshops

Kunst maken met gevoel en creatieve flow
Kunstenaars vinden het heerlijk om te werken vanuit creatieve flow, dit is iets wat we allemaal kunnen leren. In deze workshops schilderen gaan we oefeningen doen om die flow op te wekken, en blokkades doorbreken zodat je helemaal vanuit die Flow kunt gaan werken.

Naast het leren van technieken, staan de schilder workshops  in het teken van contact maken met je gevoel. Als je kunst gaat maken vanuit dat vertrekpunt, zal je merken dat er van alles gebeurt, nieuwe ideëen ontstaan als vanzelf! 

Technieken die je helpen bij het maken van mooie kunst
Technieken zijn naast het gevoel en flow, ook belangrijk, ze helpen om het werk beter te maken. In de jaartraining gaan we werken aan technieken zoals: kleur, compositie, perspectief, anatomie, landschap, portret, stilleven, schaduw/licht en nog meer.

We gaan in vijf weekenden werken aan verschillende thema's. Het geschilderde portret, het landschap/stillleven, creatieve Flow en technieken zijn de hoofdthema's, daarnaast leer je over de visie van Betty Edwards (met beide hersenhelften werken) en leer je het werk van Julia Cameron kennen, over het opruimen van blokkades om helemala vrij te worden en kunst te gaan maken. Je gaat zelf bepalen waar het accent ligt van wat je wilt leren. Omdat er  veel individuele begeleiding is kan je op alle momenten in de jaartraining aan één van die thema's werken. Je kunt ook naar mijn video's kijken die gaan over kunst en kunstenaars en instructie over verschillende technieken.


Voor wie is deze schilder workshop jaartraining?

Deze schilder workshop is zowel voor beginners als gevorderden. Er is veel individuele begeleiding waardoor dit mogelijk is. Iedereen die graag wil werken aan het eigen creatieve proces kan meedoen, ervaring is niet een vereiste, je gaat juist leren om van binnenuit te werken, dan onstaan er vanzelf mooie creatieve processen en kunstwerken.

Praktische informatie

De jaartraining bestaat uit 5 weekenden, we starten dan om 10.00 en werken door tot 16.00 beide dagen.

Inbegrepen in de jaartraining zijn koffie en thee, materialen, een individuele les van 2 uur die je zelf kan inplannen, readers en een aantal video's die via de facebook groep worden aangeboden. In die video's zal ik ingaan op technieken en aspecten van het werken vanuit je gevoel, omdat de video's live zijn kan je daar ook vragen stellen, maar deze video's zijn altijd later te bekijken omdat ze bewaard worden in de Facebook groep.

Authentic Tradition

Docent Lars Weller

Lars Weller is kunstenaar en kunstdocent en heeft inmiddels jarenlange ervaring met lesgeven en mensen te begeleiden in hun kunstzinnige proces.

Waar is de workshop?

De workshop is in gebouw 9 op het terrein van de Isabella Kazerne, het adres is Reutsedijk 9, Vught (gebouw negen op het terrein, de Reutsedijk is een weg die langs het terrrein loopt, na een paar honderd meter rijd je rechts het terrein op en gebouw 9 is dan gelijk aan de rechterkant)

Wanneer en investering

De jaartraining bestaat uit 5 weekenden: 7-8 mei, 16-17 juli, 10-11 september, 22-23 oktober, 3-4 december 2022

De investering voor de jaartraining is nu met early bird korting 699,- euro

Aanmelden jaartraining 2021

Data opleiding:

zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022

zaterdag 16 juli en zondag 17 juli 2022

zaterdag 10 september en zondag 11 september 2022

zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober 2022

zaterdag 3 december en zondag 4 december

Jaartraining Kunst maken vanuit je gevoel

Cursus informatie

Startdatum 09-10-2021
Einddatum 08-05-2022
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 07-05-2022
Locatie Atelier Isabella

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Referenties

 “ Sinds de jaartraining bij Lars is er iets in mij ontwaakt. Ik WIL, ik MOET creëren. En het gekke is, als ik creër, dan is het alsof iets groters dan mijzelf naar boven komt. Lars motiveert mij enorm in het hele proces, en helpt mij mogelijkheden te zien op momenten waarop ik vast zit, ik vind het een wonder!”  Lydian

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!