Skip to main content

Jaartraining kunstmaken vanuit je gevoel 2023-2024

Wil je kunstmaken vanuit je gevoel en wil je blij worden van de mooie werken die je dan gaat maken. Kom dan meedoen met deze bijzondere kunstjaartraining. Je wordt begeleid om dat uit je te halen wat je altijd al wilde maken! Ik heb meer dan 12 jaar ervaring als kunstdocent en help je met je groeiproces, zodat je na de jaartraining je eigen weg binnen de kunst kan volgen met plezier!

Wat krijg je in je in deze jaartraining: 8 lesdagen, een individuele les (die je zelf kan inplannen), readers, en toegang tot de facebook groep Kunst met Lars, waar je allerlei video's kan kijken en pdf's kan lezen.

Wat maakt deze jaartraining uniek: tijdens de lessen is er veel aandacht voor je persoonlijke proces, er is aandacht voor de meer spirituele kanten van kunstmaken en hierdoor kom je bij jezelf uit! Er zullen ook gastdocenten les komen geven. Deze jaartraining brengt je op een totaal nieuw en mooi spoor! Kunstmaken was nog nooit zo leuk!

Wat ga je leren in deze jaartraining en workshops?

Kunst maken met gevoel en creatieve flow
Kunstenaars vinden het heerlijk om te werken vanuit creatieve flow, dit is iets wat we allemaal kunnen leren. In deze workshops schilderen gaan we oefeningen doen om die flow op te wekken, en blokkades doorbreken zodat je helemaal vanuit die Flow kunt gaan werken.

Naast het leren van technieken, staan de schilder workshops  in het teken van contact maken met je gevoel. Als je kunst gaat maken vanuit dat vertrekpunt, zal je merken dat er van alles gebeurt, nieuwe ideëen ontstaan als vanzelf! 

Technieken die je helpen bij het maken van mooie kunst
Technieken zijn naast het gevoel en flow, ook belangrijk, ze helpen om het werk beter te maken. In de jaartraining gaan we werken aan technieken zoals: kleur, compositie, perspectief, anatomie, landschap, portret, stilleven, schaduw/licht en nog meer.

We gaan in vijf weekenden werken aan verschillende thema's. Het geschilderde portret, het landschap/stillleven, creatieve Flow en technieken zijn de hoofdthema's, daarnaast leer je over de visie van Betty Edwards (met beide hersenhelften werken) en leer je het werk van Julia Cameron kennen, over het opruimen van blokkades om helemaal vrij te worden en kunst te gaan maken. Je gaat zelf bepalen waar het accent ligt van wat je wilt leren. Omdat er  veel individuele begeleiding is kan je op alle momenten in de jaartraining aan één van die thema's werken. Je kunt ook naar mijn video's kijken die gaan over kunst en kunstenaars en instructie over verschillende technieken.


Voor wie is deze schilder workshop jaartraining?

Deze schilder workshop/jaartraining is zowel voor beginners als gevorderden. Er is veel individuele begeleiding waardoor dit mogelijk is. Iedereen die graag wil werken aan het eigen creatieve proces kan meedoen, ervaring is niet een vereiste, je gaat juist leren om van binnenuit te werken, dan onstaan er vanzelf mooie creatieve processen en kunstwerken.

Praktische informatie

De jaartraining bestaat uit 8 lesdagen die in vier weekenden gegeven worden, en een individuele les (die je zelf kan inplannen) , we starten telkens  om 10.00 en werken door tot 16.00 

Inbegrepen in de jaartraining zijn koffie en thee, materialen, een individuele les van 2 uur die je zelf kan inplannen, readers en een aantal video's die via de facebook groep worden aangeboden.

De investering is met de earlybird korting 895,- euro. Daarna wordt de prijs 1095,- euro. Betalen in termijnen is mogelijk!

Authentic Tradition

Docent Lars Weller

Lars Weller is kunstenaar en kunstdocent en heeft inmiddels jarenlange ervaring met lesgeven en mensen te begeleiden in hun kunstzinnige proces.

Waar is de jaartraining?

De jaartraining is in het Vitaalplein, het nieuwe gebouw op het terrein van de Isabella Kazerne. Adres:

 Nieuwe Linie 200, 5264PJ  Vught
Ruimte 234 en 235, 1e verdieping

Wanneer en investering

De jaartraining bestaat uit 8 lesdagen in 2023 en 2024 en een individuele les:  9 en 10 december 2023, 6-7 januari 2023, 17-18 februari en 9-10 maart 2024 2024

De investering voor de jaartraining is nu met early bird korting 895,- euro, daarna wordt de prijs 1095,- euro! Betalen in termijnen is mogelijk!

Aanmelden jaartraining 2022- 2023

Data opleiding:

Zaterdag 9 en zondag 10 december 2023

zaterdag 6 januari en zondag 7 januari 2024

Zaterdag 17 en zondag 18 februari 2024

Zaterdag 9 en zondag 10 maart 2024

Kunstjaartraining Kunst maken vanuit je gevoel

Cursus informatie

Startdatum 15-10-2023
Einddatum 18-02-2024
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 04-11-2023

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Testemonials

 “ Sinds de jaartraining bij Lars is er iets in mij ontwaakt. Ik WIL, ik MOET creëren. En het gekke is, als ik creër, dan is het alsof iets groters dan mijzelf naar boven komt. Lars motiveert mij enorm in het hele proces, en helpt mij mogelijkheden te zien op momenten waarop ik vast zit, ik vind het een wonder!”  Lydian

Deel dit artikel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!