Skip to main content
vrouwencoach opleiding

Workshop tekenen naar waarneming zaterdag 25 maart 2023

Leren tekenen is makkelijker dan je denkt! We denken vaak dat tekenen naar waarneming moeilijk is, en vaak denken we dat dat niet zomaar geleerd kan worden. In deze worskhop ga ik je helpen om te laten zien dat tekenen wel te leren is en met een aantal goede technieken zal je zien dat je op één dag al tot hele mooie resultaten kan komen! Het belangrijkste is om goed te leren kijken en van daaruit te gaan tekenen. Als je dan ook de verhoudingen in kaart brengt, ga je een goede tekening maken! In deze workshop leer je een aantal technieken van Betty Edwards. Zij was een Amerikaanse kunstdocente en zij ontwikkelde een aantal technieken waarmee cursisten in korte tijd hele mooie tekeningen naar waarneming gingen maken. De kunst is om de linker en rechter hersenhelft te laten samenwerken. Deze workshop is voor beginners en voor gevorderden, ik begeleid iedere cursist ook persoonlijk gedurende de workshop! Je ontvangt een reader waarmee je thuis verder kan! Aan het einde van de dag ga je naar huis met een mooie tekening!

Wat gaan je leren tijdens deze workshop?

Een van de eerste dingen waarbij ik je help is het oplossen van een creatieve blokkade, zoals bijvoorbeeld: ik kan niet tekenen. Door deze te doorzien kom je vanzelf in je creatieve drive en ga je vrijer aan het werk en dat zie je gelijk terug in het resultaat!

Je gaat leren om te bepalen welke technieken je nodig hebt om tot jouw tekening te komen. Ik zal je begeleiden in het laten zien van de technieken. Als je bijvoorbeeld realistische portretten wilt maken zal ik de technieken daarvan laten zien, maar het kan ook zijn dat je juist iets anders nodig hebt zoals bijvoorbeeld technieken voor een stilleven of landschap.

Je leert een aantal oefeningen van Betty Edwards, die je helpen om uit het mentale denkproces te stappen en meer vanuit samenwerking van de hersenhelften te gaan tekenen! We denken vaak teveel en gaan dan niet tekenen naar waarneming maar naar hoe we denken iets te zien! dit kunnen we afleren en dan ga je snel echt beter tekenen!

Je leert technieken en inzichten om te starten met de juiste verhoudingen. Ook laat ik zien hoe je eenvoudig met een lichtbak al snel een tekening kan opzetten.

Wat krijg je bij deze workshop?

  • alle materialen zoals  papier, potlood, vilstiften, kleurkrijt, houtskool e.a
  • Een reader om thuis mee verder te kunnen werken
  • Koffie, thee, fris en een lekkere lunch
  • Lid worden van mijn facebook groep: Kunst met Lars waar je veel pdf's en video's vindt over kunst!

Workshop leraar: Lars Weller

Lars Weller is afgestudeerd beeldend kunstenaar en heeft een 1e graads lesbevoegdheid. Tekenen en schilderen is zijn passie en hij heeft exposities in musea en galeries gehad in binnen en buitenland. Lesgeven doet hij sinds 2010 met veel plezier. Met zijn vaardigheden helpt hij iedere individuele student naar een hoger plan!

Werken gemaakt door deelnemers eerdere workshops

Wanneer is het?

Zaterdag 25 maart 2023 van 10.00 - 16.00 locatie:Fort Isabella | Vitaalplein Nieuwe Linie 200 Ruimte 234 en 235, 5264 PJ Vught.

We starten om 10.00 en werken tot 16.00. Alle materialen en koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Ook inbegrepen zijn een lekkere lunch en een reader om thuis verder mee te kunnen werken

Aanmelden en betalen:

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier onder aan de pagina.

Certificering

Alle deelnemers krijgen een certificaat van de workshop

Testimonials

"Stephanie: "Ik dacht dus echt dat ik niet kon tekenen, Lars liet me eenvoudig zien dat ik wel kon tekenen. Het was een hele fijne workshop en ik ben sindsdien veel aan het tekenen en met resultaat!"

"Arjen: "Ik kon al behoorlijk goed tekenen, maakten tekeningen van onze huisdieren en portretten van familieleden. Maar ik kon nog wel level omhoog en Lars leerde me veel over verhoudingen en schaduwen waardoor licht en donker beter werden. Dus ik heb zeker veel bijgeleerd en Lars is fijne leaar met geduld en kennis van zaken!"

"Hester: "Tekenen deed ik al jaren niet meer en ik wilde het graag weer oppakken. De worskhop was heel leuk, ik kreeg weer zin om te tekenen. Lars hielp mij met loslaten van blokkade en ik ging aan landschappen werken die ik op foto had. eind van de dag had ik een mooie tekening op groot formaat!"

Meld je hier aan voor het weekend


Workshop Tekenen naar waarneming

Workshop Tekenen naar waarneming

Cursus informatie

Startdatum 25-03-2023
Einddatum 25-03-2023
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 24-03-2023
Locatie Vitaalplein, Isabella Kazerne

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Heb je vragen?

Bel ons op 06 - 419 70 475

Of mail ons op info@kunstmetlars.nl

Download hier de routebeschrijving naar Het vitaalplein


Kunst met Lars is aangesloten bij:
logo rsit


Deel dit artikel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!