Skip to main content
vrouwencoach opleiding

Workshop portrettekenen

In deze workshop leer je alles over het getekende portret. Je leert hoe je het portret opbouwt, hoe je de juiste technieken gebruikt, hoe je de compositie bepaald, hoe je je eigen sfeer in het portret kan krijgen. We gaan oefenen met tekenen naar de waarneming, de rest van de workshop ga je met je eigen portret aan de gang.

Zaterdag 26 november 2022 locatie:Fort Isabella | Vitaalplein Nieuwe Linie 200 Ruimte 234 en 235, 5264 PJ Vught We starten om 10.00 en werken tot 16.00. Alle materialen en koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Lunch doen via een potluck, iedereen kan iets meenemen zoals salade, brood etc. 

Het getekende portret

Het getekende portret kan je in veel verschillende stijlen maken, de foto hiernaast is een voorbeeld van een realistische stijl getekend met HB en 2B potloden. Maar je kan ook meer expressionistische of abstracte stijlen gebruiken bij het tekenen van een portret. 

In deze workshop krijg je een hand-out met allerlei tips en informatie over het getekende portret. Je leert hoe je de juiste verhoudingen kan vinden bij het begin, daarmee krijgt het portret direct meer realisme. Je leert ook over de basisvormen van o.a de neus, ogen, oren en algemene vorm van het schedel. Verder is er aandacht voor het gebruik van licht en donker. Vooral zal je tijdens deze workshop leren hoe JIJ zelf het portret wil gaan ontdekken. Mijn manier van begeleiden is er altijd op gericht om jouw persoonlijke wensen en creativiteit naar buiten te laten komen.

Wie geeft de workshop?

Kunstenaar en kunstdocent Lars Weller

Lars Weller is afgestudeerd beeldend kunstenaar en heeft een 1e graads lesbevoegdheid. Tekenen en schilderen is zijn passie en hij heeft exposities in musea en galeries gehad in binnen en buitenland. Lesgeven doet hij sinds 2010 met veel plezier. Met zijn vaardigheden helpt hij iedere individuele student naar een hoger plan!

Voorbeelden van studenten eerdere workshops

vrouwencoach opleiding 2
Wanneer is het?

Zaterdag 26 november 2022

locatie:Fort Isabella | Vitaalplein Nieuwe Linie 200 Ruimte 234 en 235, 5264 PJ VughtWe starten om 10.00 en werken tot 16.00. Alle materialen en koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Lunch doen we via een potluck, iedereen kan iets meenemen zoals salade, brood etc. 

Vrouwencoach opleiding

Aanmelden en betalen:

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier onder aan de pagina.
Geslaagde vrouwencoachen

Certificering

Alle deelnemers krijgen een certificaat van de workshop

Testimonials

"Jeanne : Ik wilde graag verder met portret tekenentechnieken die ik nog niet kende, Lars heeft me daar goed bij geholpen, veel uitleg gekregen en ik kon thuis verder met nieuwe portretten. Was een goede workshop!"

"Steven: Ging naar deze workshop met het idee dat ik beter portret ging tekenen, dat is ook wel gelukt maar vooral kreeg ik mooie inzichten over het gevoel bij een portret, dat had ik niet verwacht."

"Annemieke: Superleuke workshop ik weet nu meer technieken met potlood en hoiutskool en Lars gaf mooie reader mee met tips en achtergrond van het portret. Mooie workshop ruimte ook!"

Aanmelden Workshop Portret tekenen

workshop portrettekenen

Cursus informatie

Startdatum 26-11-2022
Einddatum 26-11-2022
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 26-11-2022
Locatie Atelier Isabella

Prijs Informatie

Ticket Type Prijs
Workshop Portrettekenen €86,00

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Heb je vragen?

Bel ons op 06- 419 70 475

Of mail ons op info@kunstmetlars.nl

Download hier de routebeschrijving


Kunstmetlars is aangesloten bij:
logo rsit


Deel dit artikel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!