Portret tekenen zondag 19 december 2021

In deze workshop leer je alles over het getekende portret. Je leert hoe je het portret opbouwt, hoe je de juiste technieken gebruikt, hoe je de compositie bepaald, hoe je je eigen sfeer in het portret kan krijgen. We gaan oefenen met tekenen naar de waarneming, de rest van de workshop ga je met je eigen portret aan de gang.

Zondag 19 december 2021 locatie: Isabella Kazerne, Reutsedijk 9, Vught, gebouw negen op het terrrein van de Isabella Kazerne. We starten om 10.00 en werken tot 16.00. Alle materialen en koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Lunch doen via een potluck, iedereen kan iets meenemen zoals salade, brood etc. 

Het getekende portret

Het getekende portret kan je in veel verschillende stijlen maken, de foto hiernaast is een voorbeeld van een realistische stijl getekend met HB en 2B potloden. Maar je kan ook meer expressionistische of abstracte stijlen gebruiken bij het tekenen van een portret. 

In deze workshop krijg je een hand-out met allerlei tips en informatie over het getekende portret. Je leert hoe je de juiste verhoudingen kan vinden bij het begin, daarmee krijgt het portret direct meer realisme. Je leert ook over de basisvormen van o.a de neus, ogen, oren en algemene vorm van het schedel. Verder is er aandacht voor het gebruik van licht en donker. Vooral zal je tijdens deze workshop leren hoe JIJ zelf het portret wil gaan ontdekken. Mijn manier van begeleiden is er altijd op gericht om jouw persoonlijke wensen en creativiteit naar buiten te laten komen.

Kijk hier naar portret tekeningen gemaakt door cursisten van eerdere workshops

Aanmelden Workshop Portret tekenen

Workshop: Portret tekenen

Cursus informatie

Startdatum 19-12-2021
Einddatum 19-12-2021
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 19-12-2021
Locatie Atelier Isabella

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Waar en wanneer

De Workshop is zaterdag 21 november in Atelier Isabella, Reutsedijk 3 gebouw 3 op het terrein van de Isabella Kazerne. We starten om 10.00 en werken tot 16.00

Docent Lars Weller

Sinds 2008 ben ik afgestudeerd als autonoom kunstenaar, ik geef les sinds 2010 en heb mij verdiept in alle facetten van het schilderen en tekenen. Daarnaast ben ik afgestudeerd kunst-docent.

Algemene informatie

We starten om 10.00 en werken tot 16.00. Alle materialen zijn inbegrepen in de prijs, net als koffie en thee. De lunch doen we samen met een pot luck ( ik zorg voor broodjes en beleg, en iedereen kan iets meenemen zoals een salade ) Neem kleding die makkelijk zit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!