Skip to main content

Kunstworkshops geven voor kinderen

Sinds een jaar geef ik kunstworkshops bij de buitenschoolse opvang, dit doe ik als zzp,er via het bedrijf lukida. Dit is voor mij een nieuwe manier van lesgeven, voorheen was ik gewend om met volwassenen te werken. Kinderen reageren op een hele unieke manier op kunst. Waar volwassenen meer gericht zijn op kennis en achtergrond en het halen van doelen, zijn kinderen veel meer in het hier en nu bezig met ontdekken en spelen. 

Ik leer daar als kunstenaar en kunstdocent veel van, in het hier en nu zijn! Kinderen kunnen zich ergens in storten en ze maken een enorme rommel tijdens dit proces maar daar storen ze zich niet aan. De concentratie die ze opbrengen tijdens het schilderen en tekenen, is speels en los maar wel met overgave. In de kunstgeschiedenis doet me dit denken aan de COBRA beweging, kunstenaars die de expressie van het kind weer willen laten zien. Zoals de afbeelding hieronder van Karel Appel. Als kunstenaar laat ik mij hierdoor inspireren en vind ik het fijn om niet alleen maar in mijn atelier bezig te zijn met kunst maken. De kinderen zijn in feite erg gevend, ze zijn heel direct inhet hier en nu. 

Als een kind gaat schilderen zoals Victor hier een dier schildert, dan zijn ze niet bezig met hoe het precies eruit moet zien. Kinderen weten nog niet hoe ze realistisch kunnen tekenen en schilderen, maar het is ook geen enkel issue! De openheid en speelsheid zorgt voor kleurrijke en fantasierijke werken, die voor ons volwassenen heel verfrissend kunnen zijn!

Ik doe dit werk nu parttime en kan mijn eigen tijd indelen en verdien een mooi uursalaris wat de uitzendburo's niet kunnen bieden. Lukida is het bedrijf die kunstenaars in de gelegenheid stelt om workshops in het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang. De visie van Lukida is dat we als kunstenaars echt iets extra kunnen bieden aan de leerlingen van het basisonderwijs. Kunstworkshops dragen bij aan de creatieve groei en ontwikkeling van de leerling!

Wil jij ook komen werken bij Lukida?

Lukida biedt een uurloon van 30,- euro per uur en je kan je eigen tijd indelen Momenteel zijn veel opdrachten in de regio Amsterdam, maar Lukida is sterk aan het groeien en inmiddels zijn er opdrachten voor het basisonderwijs en BSO in meedere delen van het land! Kijk op de website voor meer info! lukida.nl

Authentic Tradition

Deel dit artikel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!